Persoonlijk - Piet Mathot
15531
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15531,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
PIET MATHÔT

ASSERTIVITEIT

Assertiviteit is het opkomen voor je persoonlijke belangen en het uitdrukking geven aan je gevoelens, gedachten en wensen op een gepaste manier. Doen en zeggen wat je denkt, voelt en wilt op basis van respect. Respect voor je eigen belangen en respect voor de belangen van de ander.

 

Assertiviteit is dus wezenlijk iets anders dan egoïsme of agressie.

 

Een assertief persoon kan ‘nee’ zeggen zonder zich schuldig te voelen, is in staat grenzen aan te geven en voor zijn mening uit te komen. Assertiviteit heeft te maken met zelf verantwoordelijkheid nemen en keuzes kunnen maken. Het levert zelfbewustzijn, zelfrespect, doortastendheid en zelfverzekerdheid op. 
Hoe beter je jezelf kent en weet wat je wensen en grenzen zijn, hoe beter je dat aan anderen duidelijk kunt maken. Hoe de ander op jou zal reageren, hangt vooral af van de manier hoe je met hem communiceert. Als je op een respectvolle manier met de ander omgaat, is de kans groot dat hij jou ook met respect zal behandelen.

 

Wil jij leren om je assertiviteit te vergroten? In een coachingstraject van circa 5 sessies leer je zelf om op een bewuste manier met je communicatie en gedrag om te gaan en de verandering stapje voor stapje toe te passen. Vraag een vrijblijvend intake gesprek aan.

PIET MATHÔT

LIFECOACHING – LEVENS VRAGEN

Als je naar je leven kijkt, en hulp zou willen om te ontdekken en realiseren wat je ~echt~ wilt, wat je diepste verlangens zijn, is life coaching een goede manier om richting te geven aan je leven en deze doelen te bereiken.

 

Of ben je iemand die met enthousiasme aan nieuwe ~dingen~ begint om een paar weken of maanden later weer met iets nieuws te beginnen terwijl de vorige nooit afkomen?

 

Doordat in de waan van de dag de behoeften om te veranderen geen stand houden, verandert er veel minder in ons leven dan mogelijk is.

 

Life coaching gaat over je missie in het leven, jezelf ontdekken, doelen stellen en het zetten van de stappen om ze te bereiken.

 

Als life coach help ik je om zaken in het juiste perspectief te plaatsen en bij het vinden van oplossingen voor veel levensvraagstukken. Ik ben er om, samen met jou, te onderzoeken hoe je gelukkiger kunt zijn met wat je hebt en toch meer kunt wensen.

 

Als life coach oordeel ik niet over je en vind niet dat je iets fout doet, ik ben er eenvoudig om je te gidsen en zaken makkelijker te maken. Ik begeleid je graag naar je zoektocht richting de kern, met als doel je eigen toekomstvisie te ontdekken.

PIET MATHÔT

LOOPBAAN EN SOLLICITATIE

Je leeft je leven, omstandigheden wijzigen zich, organisaties, bedrijven en de wereld om ons heen is in beweging. Je komt niet altijd waar je zijn wilt door je loopbaan te plannen, hard te werken en te doen wat er van je verwacht wordt. Veel mensen uit mijn praktijk in de leeftijd van 35-50 jaar overwegen een tweede loopbaan, een soort van:” Het roer om” maar dan binnen eigen kaders.

 

Gebeurtenissen of omstandigheden op je werk of in de privésfeer kunnen je leven een totaal andere wending geven dan je zou wensen. In zo’n situatie kun je tot de ontdekking komen dat je vraagtekens zet bij het werk dat je doet. Je wordt op jezelf teruggeworpen. Dan komt het er op aan om vanuit een realistisch zelfbeeld je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden onder ogen te zien, te (her)ontdekken wat jou inspireert en motiveert en een gezond zelfvertrouwen te hervinden.

 

Als loopbaancoach begeleid ik je bij het vormgeven en ontwikkelen van je loopbaan. Onder mijn begeleiding oriënteer je je op je loopbaan en ga je op een gestructureerde manier aan de slag met loopbaanvragen en -wensen zodat je de duidelijkheid krijgt die je zoekt. Het belangrijkste doel van een traject is dat je weer in staat bent keuzes te maken en een nieuwe weg in te slaan. Je vraag kan ook zijn hoe je beter tot je recht kunt komen in je huidige werk, of hoe je de juiste balans kunt vinden tussen werk en andere levensgebieden.

 

Mocht je dan toch toe zijn aan een nieuwe uitdaging, dan help ik je bij de sollicitatieprocedure, Van het zoeken naar de juiste vacatures, het opstellen van een motivatiebrief of misschien wel een elevator pitch op video, tot een met het voorbereiden van het sollicitatiegesprek. Informeer dan naar ons speciale CHOEF concept. Een traject van 4 uitgebreide coaching sessies afgesloten met een professionele videopitch van jezelf in 1 minuut, waarmee je je kunt onderscheiden van andere sollicitanten.

 

Deelnemers aan een loopbaantraject krijgen gratis het boek: Mijn Loopbaan.

PIET MATHÔT

PERSOONLIJKE [WERK]VAARDIGHEDEN

Bij coaching op persoonlijke [werk]vaardigheden begeleid ik je om nog effectiever te worden in je werk . Vaak gaan mensen een training of cursus volgen op dit gebied, maar kom je er al snel achter dat het “standaard” programma niet voor jou is.  1 op 1 coaching is dan vaak de oplossing voor je.

 

Ik doe dit aan de hand van de  PYI methode  ofwel Prove your improvement method. Waarmee je in stappen aangeeft wat je doel is en hoe je daar wil komen. Door middel van opdrachten laat je mij jouw vooruitgang zien.

 

Enkele voorbeelden van persoonlijke vaardigheden zijn:

 

  • Timemanagement [plannen en prioriteiten stellen]
  • Effectief communiceren
  • Boeiend presenteren
  • Overtuigend verkopen
  • Onderhandelen via win/win
  • Conflicthanteren
  • Feedback geven/ontvangen
  • Leidinggeven / coachen
  • Assertiviteit
  • Samenwerken

Investering:

 

In tijd : ca. 8-9 uur totaal

 

in geld: ca. 500 – 600 euro

 

Vraag een vrijblijvend intake gesprek aan en beslis of dit voor jou een effectieve methode is.

PIET MATHÔT

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT

Persoonlijke effectiviteit is het vermogen om gericht te kunnen sturen op gewenste effecten van ons eigen gedrag. Het is het vermogen om niet alleen datgene te doen wat jij vindt dat je moet doen maar vooral om datgene te bereiken wat je wilt bereiken.

 

Persoonlijke effectiviteit start met zelfkennis en zelfreflectie. Je leert bewust te worden van je eigen gedragingen, kwaliteiten, valkuilen, gevoelens en gedachten. Ik begeleid dit proces door jouw inzicht te geven in je eigen manier van waarnemen, denken en handelen in bepaalde situaties. Hierdoor treedt een gedragsverandering op wat de basis is voor persoonlijk effectiever functioneren. 
Het coachingstraject resulteert in zelfcontrole en daardoor effectief handelen. Ik ga daarbij uit van ieders eigen kwaliteiten en aanwezige mogelijkheden.

 

Ik leer je om emoties om te zetten in positieve gedachten. Bij deze gedragsverandering speelt beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming vaak een grote rol. Vanuit de gecontroleerde emoties kom je tot effectief handelen en zo ook tot gewenste situaties en resultaten.

 

Je stelt tijdens het traject heldere, reële, maar vooral haalbare doelen. Door je eigen kwaliteiten gericht in te zetten op het bereiken van de doelstelling zorg je ervoor dat er een grotere kans van slagen is. Ik ga actief met je op zoek naar vragen als: wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik voor de toekomst? wat voor keuzes maak ik en waarom? De antwoorden zijn nodig voor het opstellen van je persoonlijk actieplan.

 

Door het belang te laten zien van veranderingen kunnen weerstanden en onzekerheden worden weggenomen. Het is geen moeten maar willen geworden.

DEELNEMERS VERTELLEN:

Loopbaancoaching:
Ik heb geleerd dat wat ik graag doe en ben daardoor rustiger opzoek gegaan. Het was duidelijker geworden dat ik niet meteen een baan moet hebben omdat ik jong ben.Zolang ik wel bezig ben met zoeken wat bij mij past. Vind ik een baan waar ik gelukkig van wordt en niet om alleen geld te verdienen.

-Lisa-

 

Lifecoaching
Afgelopen jaar heb ik een coachtraject bij Piet gevolgd. Hierdoor kan ik werk en privé erg goed scheiden wat ook rust geeft.

– Bas –

 

Burn-out coaching
Na mijn Burn-out was ik op zoek naar een aanpak die mij meer rust en minder stress geven tijdens mijn werk. Piet heeft mij hier uitstekend mee geholpen, met zijn persoonlijke en opmaat gemaakte aanpak ben ik tot inzichten gekomen die mij tot op heden hier goed bij helpen.

– Joey –

 

Persoonlijk effectiviteit coaching
In het afgelopen jaar een coaching gehad waarbij jij een rustige doordachte aanpak had om mij zelf te laten nadenken over hoe ik dingen opneem en aanpak.
Gedurende deze coaching wordt wel duidelijk dat je nooit alles zelf kan oplossen, en het zweet moet natuurlijk op de goede rug. Positieve feedback geven, zeker omdat we altijd sturen op fouten. Verder natuurlijk het eigenaarschap. Wie is de eigenaar van het probleem? En als je dat snapt maakt dat je leven een stuk makkelijker. Piet bedankt!

– Andre –