Systeemopstellingen - Piet Mathot
15522
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15522,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
PIET MATHÔT

SYSTEEMOPSTELLINGEN

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met de familieopstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.

 

Een familieopstelling is een ruimtelijke weergave van een familiesysteem. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.

 

De opstelling start met een kort gesprek over het thema van de vraaginbrenger en de feiten uit zijn stamboom, waarna de begeleider de vraaginbrenger zal uitnodigen mensen te kiezen die voor zijn familieleden representant willen zijn. Deze representanten krijgen een plek in de ruimte en de opstelling komt tot leven doordat de representanten informatie verschaffen over gevoelens en gedachten en de eventuele drang om te bewegen.

 

Vanuit symptomen op het persoonlijk vlak (bijvoorbeeld angsten, doelen niet halen, relatieproblemen, etc.) wordt de onderliggende dynamiek in het systeem zichtbaar. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk, waardoor de energie weer kan stromen. Mensen komen weer in hun kracht en het systeem kan herstellen door een gezonde plek voor alle leden te vinden.

BEGELEIDING BIJ PERSOONLIJKE – EN TEAM ONTWIKKELING
PIET MATHÔT

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Na een korte inleiding over de achtergronden en uitgangspunten van Familie en organisatieopstellingen en Systemisch Werken worden er vervolgens opstellingen gedaan. Iedereen kan deelnemen aan deze bijeenkomst. Wil je zelf een thema inbrengen dan kun je dit op het aanmeldformulier aangeven. We kunnen die avond ca. 3  ‘Thema’s’ behandelen.

Wanneer: 8 september, 18 november en/of 13 janurari ’22
Hoe laat: Van 19.00 – 21.30
Waar: Coachruimte MindZ Augurksteeg 5a  Enkhuizen
Kosten: € 45,- p.p. incl. koffie, thee, water, koek.  [ Tevens zelf leren en representeren]

Maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

Voor inschrijving klik hier of op de ” meld mij aan” button en vul onderstaande tabel in op de pagina.

Schrijf je nu hier in voor één van onze trainingen of workshops.