Leiderschap & Strategie - Piet Mathot
15513
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15513,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
PIET MATHÔT

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling = organisatieontwikkeling.

 

Ofwel de organisatie is in verandering en daarom moeten leiders zich ontwikkelen, ofwel leiders ontwikkelen zich en dat leidt tot organisatieontwikkeling. In 1 op 1 coaching sessies begeleid ik leiders [directeuren, ondernemers, managers] om op basis van actuele vraagstukken tot bewustwording en inzicht te brengen waardoor ontwikkeling en groei ontstaat.

 

Werknemersbetrokkenheid is een belangrijk onderdeel van het effect van leiderschapsontwikkeling: betere leiders zorgen voor meer betrokkenheid van werknemers. Vervolgens leidt meer betrokkenheid in de organisatie tot een hogere productiviteit. [Bron: Gallup]

BEGELEIDING BIJ PERSOONLIJKE – EN TEAM ONTWIKKELING
PIET MATHÔT

FACILITERING BIJ STRATEGIE EN VERANDERTRAJECTEN

Heisessie/ strategiesessie . Piet Mathôt heeft al jarenlang ervaring in het faciliteren van strategische sessies. Het is zijn kracht om tijdens een impact sessie snel aan te sluiten bij de context. Het doorgronden is de kern van het doel waar jullie als team voor staan. Daarbij zorgen we in de sessie voor gelijkheid, iedereen komt aan het woord [Deep democracy] en iedereen luistert naar elkaar. Op deze manier is het mogelijk om versneld de volgende stap met je team te maken. Van strategie naar resultaat.

 

Een heisessie is de ideale gelegenheid om versneld de volgende stap met je team te maken. Een voorbeeld van een volwaardige Heisessie is onze tweedaagse. Twee dagen achter elkaar [met overnachting] trekt het team zich terug op een inspirerende locatie. Ideaal om in korte tijd de next step te maken en te werken aan vertrouwen en verbinding. Vertrouwen en verbinding binnen het team tussen de leider en leden en verbinding met de concrete doelstellingen. Wie zijn we als team, waar zijn we van en waar staan we voor?

PIET MATHÔT
REFLECTEREN EN NIEUWE KOERS UITZETTEN

Ervaringsgericht.
Een heisessie gaat vaak over dat je van A naar B wil. Je ontwerpt B en bedenkt een plan hoe de reis van A naar B eruit ziet. [ Design thinking] Met andere woorden dit wordt je strategie. In een ervaringsgerichte heisessie ga je ontdekken welke onderstromen in je organisatie of bij je stakeholders van invloed zijn. Bijna altijd had je die niet van tevoren kunnen bedenken, omdat je ze ontdekt door te ervaren. [Theory U] Hiermee verbeter je je strategie, waardoor je strategie (en heisessie) nog succesvoller wordt. Soms is de toekomst zo onvoorspelbaar dat je van A naar B wil zonder dat je weet wat B is. Je gaat op reis maar je weet niet waar naar toe. Sterker nog de weg waar je overheen loopt is nog niet af.
Dit is een proces van co-creatie, innovatie, wendbaarheid en transformatie.

 

Dit proces van niet-weten is spannend, lastig, verrassend en een proces van vallen en opstaan. Daarom is ervaringsgerichte externe procesbegeleiding hierbij cruciaal. Het zorgt ervoor dat je als groep samen blijft werken tijdens dit bijzondere avontuur van co-creatie, innovatie en transformatie. Samen bouwen aan een betekenisvolle toekomst waarvan je nu nog niet weet hoe die eruit ziet.