Leiderschap & Management - Piet Mathot
15513
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15513,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
PIET MATHÔT

LEIDERSCHAP EN MANAGEMENT

Het coachen van directie, managers en ondernemers vraagt ook bedrijfskundig inzicht. Het lukt mij iedere keer weer om leiders van bedrijven positief te confronteren.

 

Een passend traject dat binnen afzienbare termijn (5-6 gesprekken binnen 4-5 maanden) de gewenste resultaten oplevert. In dit traject ben ik jouw sparringpartner, gids en klankbord. Ik houd je een spiegel voor, waardoor jouw zelfinzicht en zelfbewustzijn wordt vergroot. Je kunt motieven en argumenten beter op een rij zetten. Valkuilen worden in kaart gebracht, moed en innerlijke rust versterkt. Samen met jou maken wij rollen en processen duidelijk en proberen vaste patronen te doorbreken om daarmee samenwerking, besluitvorming en leiderschap op een hoger niveau te brengen

BEGELEIDING BIJ PERSOONLIJKE – EN TEAM ONTWIKKELING
PIET MATHÔT

ONDERSTEUNEN EN INSPIREREN

Dit traject heeft tot doel om leiders te ondersteunen en te inspireren in hun leiderschapsrol. In de hectiek van het werkleven op topniveau biedt het de mogelijkheid om stil te staan bij gebeurtenissen en betekenis te geven aan ervaringen: ‘Waar sta ik en waar wil ik naar toe als leider binnen een bedrijf?’.

 

Van daaruit ontstaat inzicht en (zelf)sturend vermogen. Met de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten, wordt de kans vergroot om de organisatie als geheel te laten groeien in de beoogde richting.

 

De impact van een leider wordt vaak onderschat. Kleine foutjes op dit niveau hebben grote gevolgen. Niet raar af en toe te sparren met een onafhankelijke partij met een brede expertise om afstand te nemen. De realiteit onder ogen te zien, uw aanpak te verrijken en aan te scherpen om uit te vinden hoe u noodzakelijke veranderingen realiseert.

PIET MATHÔT

ONDERNEMEN EN MARKETING / KLANTGERICHTHEID

Je kunt met je bedrijf een prachtig product of dienst leveren, zonder de nodige naamsbekendheid en aanwas van klanten of opdrachtgevers kom je meestal niet ver. Marketing is een essentieel aspect van het ondernemerschap; het opzetten en uitbouwen van een goede marketingstrategie voor je bedrijf neemt dan ook aardig wat tijd in beslag.

 

Kortom, marketing draait om een aantal factoren, welke we ‘stuk voor stuk ‘aan bod laten komen in deze ondernemers-coaching.

 

Onderwerpen met vragen als :

 

Waarin onderscheid mijn bedrijf zich ?[USP] wie zijn mijn klanten? wie zijn mijn concurrenten? kloppen mijn 6 P’s nog wel? hoe ziet de sterkte-zwakte analyse [SWOT] voor mijn bedrijf eruit?  hoe kom ik aan nieuwe klanten? hoe houd ik mijn bestaande klanten vast? Welke vorm van reclame past het best bij mijn bedrijf?

 

Met een goede marketingstrategie en door het inzetten van alle mogelijke platforms (print, internet, social media etc.) zul je meer mensen in de doelgroep weten te bereiken. Maar hoe weet je wanneer je de juiste doelgroep te pakken hebt? Na ongeveer 5-6 coaching sessies heb je alle antwoorden op deze vragen, en ben je klaar voor de toekomst.

 

Dit thema is ook uitermate geschikt om met het hele bedrijf/team/afdeling te volgen in circa 4 dagdelen.